Evelien

3D Interieurontwerp gang
Driebergen-Rijsenburg

3D interieurontwerp voor een gang in Driebergen-Rijsenburg
KLANT
Evelien
DIENST
3d interieurontwerp, Meubelontwerp
maatwerk

De opdracht

Een gezin met twee kleine kinderen benaderde mij met de vraag om een interieurontwerp te maken voor hun gang. Ze hadden specifieke behoeften, zoals ruimte voor de kinderwagen, een zitje en voldoende opbergruimte. Er was ook een uitdaging, aangezien er naast de meterkast een verwarmingselement uit de vloer kwam dat ze graag wilden wegwerken.

Ik ging aan de slag en creëerde drie verschillende ontwerpen met maatwerk kasten die aan hun eisen voldeden. Om hen een beter beeld te geven van de mogelijkheden, presenteerde ik de ontwerpen aan de hand van  3D visualisaties.

De resultaten

Elk van de ontwerpen had zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Optie 1 was een meubelontwerp waarin ik het verwarmingselement mooi wist weg te werken. Ik combineerde het met een comfortabel zitje en voldoende opbergruimte voor schoenen.

Daarnaast bedacht ik naast de kast een trappetje waar de kleine zelf zijn jasje kan ophangen en lekker kan klauteren, wat hij zo graag doet. Het maatwerk kasten ontwerp zorgde voor een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte.

Optie 1

Elk van de ontwerpen had zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Optie 1 was een meubelontwerp waarin ik het verwarmingselement elegant wist weg te werken. Ik combineerde het met een comfortabel zitje en voldoende opbergruimte voor schoenen. Daarnaast bedacht ik naast de kast een trappetje waar de kleine zelf zijn jasje kan ophangen en lekker kan klauteren, wat hij zo graag doet. Het maatwerk kasten ontwerp zorgde voor een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte.

Optie 2

Optie 2 biedt een eenvoudiger en toch functioneel ontwerp in vergelijking met optie 1. Hier verplaatste ik de kapstok naar een hoekje en creëerde ik ook een klautermogelijkheid voor de 2,5-jarige. Daarnaast herindeelde ik de bestaande inbouwkast met behulp van schotjes, waardoor de schoenen geordend kunnen worden opgeborgen. Een gezellig zitje en twee krijtborden voor de kinderen maakt dit ontwerp persoonlijk.

Optie 3

In optie 3 stond het wegwerken van het verwarmingselement centraal, gecombineerd met een zitbankje en opbergruimte. Hier stelde ik voor om een schuifbare kast te creëren binnen de bestaande inbouwkast, waarin de schoenen overzichtelijk konden worden opgeborgen.

3D interieurontwerp voor een gang in Driebergen-Rijsenburg

Gekozen optie & 
maatwerk kast

Uiteindelijk koos het gezin ervoor om verschillende elementen uit de verschillende opties te combineren. Ze besloten het zitbankje en de vakkenkast van optie 3 te integreren, samen met de vakkenkast van optie 2.

Het bankje werd niet overgenomen, omdat er ruimte moest blijven voor de kinderwagen. Om hen een duidelijk beeld te geven van deze combinatie, werkte ik het ontwerp opnieuw uit met aandacht voor maatwerk kasten in de juiste maatvoering.

Als onderdeel van het interieuradvies voegde ik de maatvoering en tips voor materiaalgebruik. De man des huizes heeft het ontwerp eigenhandig gerealiseerd.

3D interieurontwerp voor een gang in Driebergen-Rijsenburg

Samen komen we tot een oplossing.