PIET & MARGA

3D Interieurontwerp Zuidlaren

KLANT
Piet & marga
DIENST
3d interieurontwerp

De opdracht

Tijdens mijn adviesgesprekken op de Wonen&Co woonbeurs in Groningen, ontmoette ik Piet en Marga uit Zuidlaren. De bungalow waar ze al jaren woonden, wilden ze een upgrade geven. Een interieur meer van deze tijd en meer naar hun smaak. De woonkamer en eethoek was eerder al door een architect onder handen genomen en nu werd het tijd voor alle andere ruimtes in huis.

Elke ruimte in het huis kreeg een eigen plan, omdat ze elk een andere functie kregen, zoals slaapruimte, opbergruimte, werkruimte en logeerkamer. Het was belangrijk dat er een samenhangende sfeer en kleurenpalet was om het als een geheel te laten voelen. Piet en Marga stonden open voor maatwerk kasten die perfect bij hun huis zouden passen. Samen met een lokale woninginrichter heb ik een gedetailleerd ontwerp gemaakt voor de maatwerk kast in het kantoor, die aan al hun wensen voldoet.

De resultaten

In de slaapkamer wilden Piet en Marga graag een ruimtelijk gevoel creëren. Daarom ontwierp ik een koof achter het bed in hun favoriete kleur, waardoor de kamer optisch breder leek. Deze koof bood ook ruimte voor nachtkastjes, die subtiel waren geïntegreerd door middel van uitsparingen. Piet en Marga houden van meubels op hoge poten en daarom koos ik voor dit Auping bed en het zwevend maatwerk tv meubel. Bovendien waren Piet en Marga enthousiast over houten akoestische panelen. Ik plaatste deze panelen achter het bed als decoratief element en om de geluidsisolatie te verbeteren.

Slaapkamer

Om een spannender en warmer effect te creëren, adviseerde ik een behang met structuur op de muur tegenover het raam. Dit geeft de ruimte meer diepte en karakter. Als onderdeel van mijn interieuradvies zorgde ik ervoor dat elk aspect van de ruimte zorgvuldig werd overwogen, inclusief de kleurkeuzes die Piet en Marga aanspraken.

Logeerkamer

Voor de logeerkamer hadden ze vooraf het advies de twijfels; moest dat wel een logeerkamer worden of liever een kamer om je terug te trekken? Ze hadden in een meubelzaak een opklapbed gezien en daar waren ze benieuwd naar. Ik ontwiep een maatwerk opklapbed voor ze, die perfect past in de ruimte. Zo kunnen ze genieten van de extra ruimte om zich lekker terug te kunnen trekken maar ook hun gasten een fijne plek bieden. Naast dit maatwerk meubel wilden ze ook graag de opties leren kennen van een bestaand opklap meubel. Daar onderzocht ik de mogelijkheden voor en vroeg offertes aan. Uiteindelijk kregen ze voor alle kasten meerdere opties hoe ze het konden realiseren. Van kostbaar tot goedkoper, met allemaal een vergelijkbaar resultaat.

Kantoor

In de loop van de jaren was het kantoor meer een opberghok geworden dan een fijne werkplek. De uitdaging was om alle Billy kasten te vervangen voor een stijlvolle opbergmogelijkheid. Marga en Piet wilden graag dat alle kamers dezelfde kleuren zouden krijgen en daarom heb ik ook hier de kastanje rode kleur terug gebracht.

De kast die je op de visualisaties ziet, kan op meerdere manieren worden uitgevoerd. Het kan worden uitgevoerd door een meubelmaker maar ik heb de afmetingen aangehouden van een modulaire kast die bij een Zweedse meubelzaak te verkrijgen is. Zo hebben ze de keus in prijsklasse en tussen standaard en uniek.

Dankzij het uitgebreide interieuradvies kregen Piet en Marga binnen twee maanden een concreet plan voor hun nieuwe interieur van deze tijd. Ze waren opgetogen en tevreden omdat het eindresultaat precies overeenkwam met hun smaak en woonwensen. Ze waren blij dat ze niet zelf eindeloos op zoek hoefden te gaan naar geschikte meubels en opbergruimte.

Wil je ook een 3D interieurontwerp waardoor jij ook in levensechte beelden kan zien hoe jouw nieuwe interieur er uit komt te zien? Vul het contactformulier in en we maken een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking bij je thuis.

Samen komen we tot een oplossing.